Бринза

Бринза – це екологічно чистий сирний продукт. Фактично, це солоний перетертий овечий сир. Надзвичайно смакує у тандемі із баношем та як начинка до вареників.

Банош

Банош (бануш) –  справжня вершина смаку гуцульської кухні. Це страва з вершків та кукурудзяної муки, яка готується, переважно, на відкритому вогні. Подають з бринзою, шкварками, білими грибами, опеньками.

Кулеша

Кулеша – це та ж сама варена кукурудзяна мука, щоправда уже на воді, рідше - із додаванням картоплі.  Можна сказати, що кулеша - це не менш смачний економ-варіант бануша. Подають його зі шкварками, бринзою, сметаною, молоком.

Гуцульський борщ

Гуцульський борщ за своєю рецептурою схожий до звичайного українського борщу. Проте колориту йому надають квашений бурячок та копчена буженинка. 
 

Білі гриби у сметані

Білі гриби у сметані – місцевий делікатес. Подейкують, гуцули не визнають інших грибів, крім боровиків. Тому в більшості страв використовують саме  їх. Відварені, а потім обсмажені білі гриби із додаванням сметани, – це неймовірна кулінарна насолода, яку запропонують вам скуштувати тільки на Гуцульщині. Не поступаються своїми смаковими якостями і мариновані білі гриби. Їх часто подають до столу заправленими соняшниковою олією та кільцями цибулини.
 
 

Гуслянка

Гуслянка – це кисломолочний продукт. До його складу входять густе кип'ячене молоко з додаванням сметани, яке заквашують та залишають вистоятися. Кажуть, гуслянка покращує травлення, а та, яка настоюється упродовж тривалого часу, може врятувати від найгіршого похмілля. Під час туру Карпатами рекомендуємо також спробувати домашні копченості, грибну юшку, вурду, шупеню, узвар та натуральні карпатські чаї.